Cu totii ajungem la un moment dat in pragul mahmurarii. Chiar daca se intampla mai devreme sau mai tarziu, din curiozitate sau din placere vom ajunge mahmuri la un moment dat. Senzatia de a doua zi dupa ce cosumam alcool, este una cat se poate de urata care ne facem sa promitem ca nu se va mai intampla a doua oara. Bineinteles, promisiunea va fi valabila pana la urmatoarea petrecere, cand vom fi tentati sa incercam din nou, pentru a ne distra din nou mai bine si pentru a ne simti mai bine. Ce ar trebui sa consumam in cazul in care suntem mahmuri?

In primul rand, muraturile, varza si castraveciorii murati sunt inca o minune care ne pot scoate din starea urata de mahmureala. Datorita vitaminelor A, K, a potasiului, fierului,  calciului, muraturile ne vor ajuta sa scapam de starea de mahmureala. In plus, muraturile sunt si alimente fermentate cunoscute pentru modul in care ne imbunatateste digestia si functionare tractului intestinal.

Exista acel mit, cum ca nu trebuie sa bei apa daca esti mahmur deoarece iti va reveni starea de ameteala. Acest mit este unul gresit, deoarece in timpul consumului de alcool, corpul se deshidrateaza si are nevoie de hidratare. Deci, consumati cat mai multa apa.

Cu cat vei consuma mai mult alcool cu atat te vei deshidrata mai mult, iar coprul tau va avea o nevoie mai mare de potasiu. Deci, bananele sunt ideale pentru starea de mahmureala. Bananele sunt cea mai bogata sursa de potasiu care poate proveni dintr-un aliment.

Dupa ce ai consumat mult alcool, vei avea nevoie de un aport de zahar in sange  pe care il poti procura din sucurile din fructe. Pe langa faptul ca te va ajuta sa iscapi de mahmureala, vei avea energie si vei capata vitamine benefice din sucul fructelor.

 

De admin

Un comentariu la „Alimente impotriva mahmurelii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *