Copii sunt foarte importanti pentru fiecare dintre noi. Se intampla de foarte multe ori sa nu ne dam seama si sa actionam necorespunzator pentru copil. De cele mai multe ori copiilor le este foarte teama de diferite lucruri. Ei asociaza frica noptii cu mersul la culcare iar momentul in care trebuie sa doarma este o adevarata corvoada, mai ales pentru parinti.

Nu stii ce trebuie sa faci pentru a invinge aceste temeri? Exista foarte multe temeri ale copiilor pe care nu le bagam in seama asa cum ar trebui. De exemplu, in momentul in care copilul are o anumita frica trebuie sa o tratezi foarte serios pentru ca este foarte important ca micutul sa se simta in siguranta, protejat. Acest lucru iti va ajuta copilul sa aiba incredere in propria persoana, sa invete sa isi gestioneze propriile emotii. Asculta-l in momentul in care iti povesteste ca ii este frica de ceva anume si pune-i intrebari ca sa poti afla mai multe amanunte si ca sa stii cum sa actionezi.

Nu face diferite glume atunci cand vine vorba despre frica copilului si trateaza-le pe toate in mod serios chiar daca sunt doar niste nimicuri. Copilul trebuie sa se simta protejat, inteles si in mare siguranta, acest lucru il va ajuta sa prinda curaj, sa aiba incredere in sine si sa invete sa isi gestioneze foarte bine emotiile. Asculta in momentul in care iti povestste de ce ii este teama, pune-0i diferite intrebari c sa afli cat mai multe amanunte si ca sa stii cum trebuie sa actionezi.

Fa-ti copilul sa se simta in siguranta. Din momentul in care i-ai inteles frica poti sa iti asiguri copilul ca totul este in regula. Daca ii este teama de separare spune-i ca dimineata cand se va trezi vei fi cu el.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *