Daca esti o persoana care iubeste cafeaua si modul in care aceasta iti poate schimba ziua, atunci vei fi destul de incantat sa afli ca aceasta are o serie de elemente benefice ce te vor face sa te simti si mai bine.

Nu ai nevoie de cafea imiediat ce te trezesti.

Corpul tau ajunge sa produca un hormon numit cotizol care te face sa te simti alert si treaz. Acesta este eliminat conform ritmului tau circadian si este dictat de orele zilei. Asa ca daca aveai obiceiul de a te trezi sa de a servi cafeaua imiediat, afla ca ar fi bine sa astepti putin pana cand corpul tau inceteaza sa produca hormonul cortizol.

Cafeaua iti prelungeste durata vietii

Aceasta contine o multitudine de antioxidanti care te ajuta sa lupti impotriva chimicalelor din corp. Ca rezultat, cafeaua ajunge sa reduca sansele de a avea probleme cu inima si te tine departe de Parkinson sau diabet. Un barbat ajunge sa isi prelungeasca viata cu 10% pe cand femeile ajung la procentul de 15% in cazul in care nu depasesc 5 cani de cafea pe zi.

Problema e ca persoanele care obisnuiesc sa bea multa cafea au obiceiuri mai putin santoase. Acestea ajung sa fumeze sau sa bea mai mult alcool. Cafeaua ajuta in procesul de prelungire a vietii si in tinerea anumitor boli la distanta atat timp cat nu este combinata cu alte obiceiuri mai putin sanatoase.

In starea lor initiala boabele de cafea iau forma unor fructe rosii. Pe langa bolile mentionate mai sus cafeaua poate ajuta si la eliminarea efectelor care pot duce la nebunie sau boala Alzheimer.

Cafeaua numita Black Ivory este cea mai scumpa cafea din lume si este facuta din fecale. Mai exact resturile lasate de un elefant. Cafeaua este numita Black Ivory si pentru o simpla cana vei ajunge sa platesti 50 de dolari.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *