In viata intalnim tot felul de oameni, de la cei mai darnici si de la cei mai generosi si pana la cei egoisti si lacomi. In fiecare zi avem de-a face cu tot felul de oameni. Totusi, multi oameni cred ca daca sunt egoisti si daca tin totul pentru ei vor avea mult mai multe lucruri in viata. Ei bine, oamenii egoisti si zgarciti nu au decat de pierdut.

De fapt, persoanele egoiste ajung sa ii trateze pe cei din jurul lor destul de rau si nu isi pot forma prieteni adevarati. Acest lucru il poate confirma orice persoana care a trecut prin aceste momente.

In continuare va vom prezenta cateva dezavantaje pe care le au persoanele egoiste, spre deosebire de cele darnice si generoase:

In primul rand trebuie sa stii ca o persoana egoista cauta sa isi faca singur toate placerile, sa se conecteze cu propria persoana, sa se distreze si sa iubeasca. Ei bine, in momentul in care nu vei mai avea nevoie ca alte persoane sa te trateze destul de bine, vei incerca sa ii tratezi cosrespunzator. Mai exact, o persoana egoista va fi buna doar cu persoanele care manifesta aceeasi atitudine, in timp ce celelalte persoane vor fi „umplutura”. Astfel, o persoana egoista nu va reusi niciodata sa isi lege prietenii cu cei din jur deoarece rautatea va priva oamenii din jur.

De asemenea, daca nu vei fi egoist, vei fi mult mai fericit. Probabil ca stii ca in momentul in care vrei sa fii fericit, trebuie si ca cei din jurul tau sa fie la fel. Astfel, vei reusi sa te simti mult mai bine si sa ii multumit de ceea ce faci.

Totusi, sa ii faci fericiti pe cei din jurul tau nu poate sa iti aduca decat beneficii.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *