„Mersul pe jos face piciorul frumos!” Ati auzit cu siguranta acest lucru. Stim cu totii ca sportul este cel care ne face sa ne simtim foarte bine si care ne face sa ne simtim in largul nostru. Nu reusim sa ne dam seama care sunt lucrurile care ne fac cu adevarat bine.

In aceasta lume in care toate lucrurile se deruleaza foarte repede inainte, mersul pe jos a devenit un lucru destul de neinsignifiant. Oamenii au uitat sa mai faca lucrurile care conteaza si care ne influenteaza in mod pozitiv sanatatea. Ei bine, mersul pe jos va ajuta foarte mult sa va mentineti in forma si nu numai. In continuare veti afla care sunt motivele pentru care este foarte indicat sa mergeti cat mai mult pe jos:

In primul rand trebuie sa stii ca mersul pe jos influenteaza semnificativ functionarea creierului. Probabil ca nu va ganditi la aceste lucruri insa studiile au demonastrat faptul ca oriuce persoana adulta care merge pe jos mai mult de 40 de minute, timp de 30 de zile pe saptamana nu se confrunta atat de des cu pierderea de memorie. Stim cu totii ca mersul pe jos ne ajuta foarte mult. Ei bine, daca veti merge pe jos nu va veti confrunt cu diferite situatii in care uitati datele de nastere ale persoanelor importante pentru dvs.

Apoi, trebuie sa stiti ca organismul uman energizeaza foarte tare corpul. In cazul in care esti obosit poti sa incerci o plimbare pe jos. Poate ca nu iti dai seama pe moment insa aceasta te va energiza si te va face sa te simti extrem de bine. Daca te simti obosit si slabit vei scapa foarte repede de aceasta senzatie. Spre deosebire de exercitiile cardio care te extenueaza pur si simplu si care iti produc foame, mersul pe jos este extrem de energizant si te face sa te simti foarte bine.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *