In zilele noastre un numar foarte mare de companii vin in sprijinul studentilor si tinerilor absolventi de liceu, punandu-le la dispozitie numeroase programe de internship. Paleta de oferte este una foarte larga: internship-uri locale sau internationale, platite sau neplatite, part-time sau full-time, pe o durata de timp cuprinsa intre 1-6 luni sau chiar mai mult, in diferite departamente si domenii.

Interships
Interships

Indiferent de alegerea pe care o faci, internship-ul este fara indoaiala o investitie buna in propriul viitor. Studentii care au astfel de experiente acumulate inca din timpul facultatii au mai multe sanse sa isi gaseasca un job dupa ce vor finaliza studiile.

Daca nu esti convins de importanta acestor internship-uri, iata mai jos 5 motive serioase pentru care iti recomandam sa urmezi un program de internship inca din facultate.

1. Inveti sa aplici teoria acumulata in cadrul facultatii. Un astfel de program se dovedeste a fi modalitatea perfecta de punere in practica a cunostintelor dobandite de-a lungul cursurilor si seminariilor, care devin mai usor de inteles si te ajuta sa faci conexiuni cu viata reala.

2. Dai dovada de intiativa. Intrucat ti-ai exprimat dorinta de a urma un program de internship in timpul facultatii, acest lucru denota proactivitate din partea ta si dorinta de a lucra, de dezvoltare continua a carierei profesionale.

3. Obtii recomandari profesionale. Dupa incheierea programului vei putea obtine recomandari din partea coordonatorilor tai. Acestea anexate la CV vor juca un rol important pentru angajator atunci cand te vei decide sa aplici pentru un job.

4. Ocazia unui job permanent. Un internship reprezinta un prim pas spre obtinerea unui post in cadrul companiei angajatoare. O mare parte din companii si firme folosesc aceste programe ca pe un interviu, fiind o modalitate eficace care duce la cunoasterea candidatilor prin testarea compatibilitatilor cu acestia.

5. Dobandesti experienta profesionala pentru CV. In prezent, cei mai multi dintre angajatori cer candidatilor experienta profesionala. Se pune intrebarea: Daca abia am terminat facultatea, de unde experienta de munca? Este bine de stiut ca atat voluntariatul, cat si internship-urile  reprezinta un punct forte in CV-ul candidatului.

Concluzia? Prin participarea la un program de internship ai numai de castigat. Atat experienta profesionala, cat si numarul de contacte profesionale se maresc considerabil, iar tu ca si candidat devii mai bun pentru viitorul loc de munca.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *