In ultima vreme auzim din ce in ce mai des cum ca exista diferiti tineri care se plang din cauza infertilitatii. Tinerii se intreaba care este motivul aparitiei acestei probleme, mai ales ca cei mai multi dintre ei stiu cat de dificil este sa primesti din nou vestea ca femeia nu este insarcinata. De fapt, exista numeroase motive care pot declansa aceasta problema, iar nu realizam care sunt acestea.

In continuare vom prezenta principalele motive pentru care dereglarile de ovulatie impiedica aparitia unor sarcini. Afla care sunt acestea:

In primul rand trebuie sa stiti ca ovulatia trebuie sa fie privita ca o eliberare a ovulului din ovar, un proces multilateral la care iau parte mai multe parti ale organismului femeii. Pentru a avea ovulatie in fiecare luna este necesara o interactiune complexa si adecvata intre hormonii eliberati de hipotalamus, hipofiza si hormonii ovarieni.

Va intrebati cum functioneaza ovulatia asa ca trebuie sa stiti ca dezechilibrele hormonale sunt cauzate de diferite disfunctii ale hipotamalusului, a glandei pituitare si a ovarelor. Cea mai frecventa afectiune cauzata de aceste dezechilibre o reprezinta sindromul ovarelor polichistice.

Hipotalamusul trimite din creier semnul de incepere a ovulatiei si este direct responsabil pentru stimularea hormonilor FSH si LH. Un nivel ridicat al stresului sau activitatilor fizice poate cauza tulburari la nivelul functionarii hipotalamusului, ceea ce duce mai departe la amenoree, lipsa totala a ovulatiei si a ciclului menstrual.

Subponderalitatea este de asemenea o cauza des intalnita a amenoreei. Creierul si glandele endocrine au nevoie de un minimum de grasime corporala pentru a functiona in limite normale.

Asadar, in cazul in care va doriti sa ramaneti insarcinate si nu stiti care este motivul dereglarilor hormonale, trebuie sa stiti ca acestea sunt in mare parte.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *