Machu Picchu este reprezentat de ruinele unui vechi oras incas, sus in muntii din Peru. Aflat la o inaltime de peste 2400 metri, orasul este numit de multe ori orasul pierdut al incasilor. Este unul din cele mai mari simboluri ale imperiului incas si in acelasi timp, unul din cel mai impresionant si complex set de ruine din intreaga lume.

Aceste ruine remarcabile au fost facute cunoscute societatii stiintifice in 1911 cand arheologul american Hiram Bingham a fost condus la ruine de localnici. Poveste orasului e una remarcabila. Inca nu se stie exact care era rolul asezarii in viata incasilor. Cercetatorii tind sa creada ca Machu Picchu era un resort de relaxare pentru elita societatii.

Un lucru clar e acela ca Machu Picchu a fost construit intr-un lco bine ascuns, fapt ce l-a tinut protejat atat de mult timp.

Sunt mai multe moduri prin care puteti ajunge la Machu Picchu.

-puteti realiza o drumetie pe Inca Trail (trebuie sa faci rezervare cu luni inainte pentru sezonul de varf si nu poti merge independent)

-puteti realiza o drumetie pe alte rute cum are fi Salkantay trek sau Choquequirao trek.

-sunt agentii care organizeaza calatorii pline de adrenaliina pentru Machu Picchu: ce includ biciclism, drumetie, plutarie etc.

Neatins de conquiztadorii spanioli, orasul s-a pastrat perfect. Haideti sa vedem ce vizitati cand ajungeti acolo.

1. Templul Soarelui 

-peisaj spectaculos ce include o un adevarat exemplu de imbinare perfecta a pietrei. In mijloc veti gasi o piatra cu o latura dreapta.

2. Templul celor Trei Ferestre 

Cel mai probabil, acest templu a fost folosit pentru observatii religioase. Ferestrele sunt plasate special pentru a captura razele soarelui in anumite perioade ale anului si cel mai posibil era un mod de a tine calendarul incas.

3. Templul Condorului

Acest templu a fost creat special pentru a venera Zeul Condor, cunoscut sub numele de Apu Kuntur.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *