Cu totii visam la o casa mare, frumoasa, cu jacuzzi, piscina si toate lucrurile pentru o locuinta de lux. Sigur ca inainte sa ne dorim toate aceste lucruri trebuie sa stim si ce anume implica toate aceste lucruri.

De exemplu, cei mai multi dintre noi ne dorim sa avem o piscina in curte incare sa ne distram sau sa ne racorim de fiecare data cand afara este foarte cald. Este comod si chiar frumos sa detinem o piscina.  Exista foarte multe persoane care evita detinerea unei piscine tocmai din cauza faptului ca aceasta necesita o ingrijire deosebita. Este adevarat ca piscina trebuie sa fie ingrijita pentru a arata estetic si pentru a ne putea balaci in ea ori de cate ori simtim nevoia, fara sa ne asumam vreun risc.

De asemenea, o alta problema a oamenilor este sezonul rece. Putem sa ne distram intr-o piscina exterioara doar in sezonul cald. Totusi, se pare ca este mult mai avantajoasa o piscina interioara deoarece putem sa intram in ea ori de cate ori simtim nevoia, indiferent de conditiile meteorologice. Daca va faceti griji in ceea ce priveste incalzirea apei, acum exista panouri solare fotovoltaice iar incalzirea se poate ace foarte rapid si la preturi foarte avantajoase.

In continuare vom prezenta necesitatile ingrijirii unei piscine:

  • Filtrul piscinei este absolut necesar deoarece apa trebuie sa fie filtrata, iar apa cristina si limpede. Foarte multe piscine moderne sunt dotate cu diferite instalatii de filtrare cu nisip filtrant. Totusi, persoanele care au un sistem de filtrare a apei cu un cartus filtrant stiu ca este foarte neplacut sa schimbi continuu cartusul. Oricum, este recomandat sa utilizat sistemul de filtrare cu nisip filtrant deoarece calitatea apei este mai buna iar consumul energiei electrice nu este decat la ca cel al consumului unui bec.
  • Apa trebuie sa fie limpede si cristalina si astfel este nevoie sa o tratati cu diferite preparate chimice. Acest lucru nu este deloc complicam sau scump. Va recomandam sa umpleti piscina de la retea deoarece astfel apa este deja tratata chimic si nu va mai trebui sa va faceti prea multe griji.
  • Sistemele de curatare a apei sunt si ele foarte importante. Exista mai multe maniere de curatare a piscinei, incepand de la sistemele manuale si pana la cele mai complexe, precum aspiratoarele automate. Robotul electric pentru piscine este o varianta foarte indicata atunci cand piscina are dimensiuni mari. Acesti roboti actioneaza electric si se livreaza cu un carucior de deplasare.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *