Pilulele contraceptive sunt cele mai folosite metode de contraceptie din toata lumea. Pe langa efectele contraceptive pe care pe le au, aceastea au si o multime de beneficii asupra sanatatii noastre. Anticonceptionalele ajuta la reglarea ciclului menstrual, reduce riscul de anemie, inlatura schisturile ovariene si poate vindeca acneea.

Exista persoane care nu sustin aceasta metoda.Astfel, ei afirma ca pilulele anticonceptionale duc la aparitia infarctului, migrenelor, starilor de anxietate, ingrasare brusca si alte dereglari ale organismului. Este adevarat. Pot aparea si aceste efecte adverse in cazul in care iei pilula contraceptiva de capul tau, fara prescriptia unui medic. Trebuie sa stii ca daca prietena ta ia un anumit tip de contraceptive fara sa aiba efecte adverse, tu nu poti face chiar acelasi lucru. Reactiile acestor pilule difera de la un organism la altul. Asadar, daca prietena ta ia aceste pastile nu are efecte secundare, nu fi sigura ca nici tu nu vei avea.

Pilulele contraceptive sunt contraindicate in cazul in care ai avut cancer mamar sau cancer la ficat. De asemenea, daca iei un tratament pentru anxietate, trebuie sa consulti un medic pentru a evita o stare de depresie.

In cazul in care ai diabet, boli de circulatie sau de inima este contraindicata aceasta metoda de contraceptie.

Nici daca alaptezi nu trebuie sa apelezi la aceste pilule.In perioada dinainte si de dupa ce suferi o interventie chirurginala trebuie sa eviti cu desavarsire anticonceptionalele.

Daca ai varsta pana in 16 ani, si apelezi la aceasta metoda pentru reglarea menstuatiei, trebuie sa consulti un medic.

Anticonceptionalele se folosesc de regula in cazul sarcinilor nedorite. Pilulele se iau in fiecare zi, la ora fixa.  Cu ajutorul anticonceptionalelor iti poti decala menstruatia. In cazul in care iti doresti sa amani perioada menstruatiei, trebuie sa continui cu pilulele pana in momentul in care ai nevoie. Menstruatia vine in momentul in care opresti pilulele.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *