Cu totii ne dorim sa fim sanatosi. Facem diferite lucruri si nu reusim sa ne dam seama care sunt lucrurile care ne fac sa ne simtim rau sau care sunt lucrurile care ne afecteaza sanatatea. De foate multe ori consumam diferite alimente, unele in scopul slabirii si altele in scopului stimularii intelectuale. Mai exact, o foarte mare parte a oamenilor tine cont de ceea ce se intampla si de ceea ce consuma tocmai pentru ca isi doresc foarte mult sa scape de kilogramele in plus sau sa aiba o memorie mai eficienta si mai buna.

Ei bine, in acest caz, trebuie sa stiti ca daca exista alimente care stimuleaza activitatea intelectuala, exista si momente care o pot afecta. In continuare veti afla care sunt alimentele care te afecteaza psihic. Iata care sunt acestea:

In primul rand trebuie sa stii ca dulciurile afecteaza foarte mult activitatea mintala. Zaharul si alimentele dulci sau care contin indulcitori nu doar ca te ingasa ci iti creaza probleme neurologice in timp. Din acest motiv, nu se recomanda consumul frecvent al dulciurilor pentru ca acestea interfereaza cu memoria, iar zaharul afecteaza complet abilitatea de invatare. Asadar, se recomanda evitarea pe cat posibil a zaharului, a siropului de porumb si a altor produse bogate in fructoza.

Apoi, alcoolul este foarte cunoscut pentru ca afecteaza foarte mult ficatul si alte organe ale corpului. De fapt, alcoolul face ca mintea sa fie confuza si actioneaza la fel ca o ceata a ei. Din acest motiv se recomanda evitarea pe cat posibil al alcoolului. Cu siguranta daca ati baut vreodata ati observat ca alcoolul face ca unele informatii sa devina simple amintiri sau sa nu vi le mai amintiti. Asadar, trebuie sa evitati alcoolul pe cat posibil.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *