Fiecare dintre noi, trece la un moment dat prin opunerea parintilor, cand vine vorba despre o relatie. Parintii simt si stiu atunci cand copilul sau nu este in siguranta alaturi de o anumita persoana. Adolescentii fac alegeri gresite de foarte multe ori, pe care le regreta odata cu trecerea timpului. Este si normal sa se intample acest lucru, dat fiind ca nu sunt suficient de receptivi si de maturizati. Care va fi efectul opunerii tale asupra copilului tau?

Asa cum stim, si cum am patit si noi, adolescentul va simti ca te opui fericirii lui. Din acest motiv, adolescentul se va retrage, te va respinge si se va indeparta de tine. Nu iti va mai povesti lucrurile care se intampla in viata lui, deoarece va simti ca nu sunt intelesi. Vom auzi cum adolescentul ne reproseaza faptul ca astepta sa implineasca 18 ani pentru a scapa de parinti. Ei nu realizeaza ca varsta majoratului nu inseamna suficienta maturitate pentru a se descurca singuri. Se vor simti neintelesi si te va evita de fiecare data cand are ocazia.

In primul rand, pentru a aplana aceste situatii trebuie sa fim de acord cu ei. Sa ii lasam sa isi faca pe plac, sa isi faca mofturile pana la o limita. Tot ce trebuie sa faci este sa iti asculti copilul, sa fii un foarte bun prieten pentru el. Astfel, el va veni sa iti povesteasca ceea ce s-a intamplat nou in ivata lui si va astepta sa ii dai cele mai bune sfaturi. Nu incerca sa ii interzici adolescentului sa aiba o relatie, deoarece acesta va face tot cum stie el si nu te va asculta nici o clipa. Ba mai mult, el se va inchide in el si nu iti va povesti nimic. Asadar, cel mai bun lucru pe care trebuie sa il faci este sa ii intri in voie si sa il asculti. Exprima-ti opinia vis-a-vis de relatia lui, vorbeste-i frumos si fa-l sa te inteleaga.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *